gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења Архива саопштења из 2017. године
петак, 15. децембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Спремност за даље јачање свеобухватног стратешког партнерства Србије и Кине
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-MancangПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга.

У срдачном разговору потврђена је обострана спремност за даље јачање свеобухватног стратешког партнерства између Србије и Кине. Констатован је континуитет политичког дијалога на високом и највишем нивоу и оцењено да узлазни тренд који Република Србија и НР Кина бележе у свим областима сарадње потврђује највиши ниво билатералних односа у досадашњој историји.

Министар Дачић је изнео да Србија придаје велики значај развоју свеобухватног стратешког партнерства са Кином не само посредством билатералних канала сарадње, већ и кроз механизам сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе ("16+1"), као интегрални део иницијативе „Појас и пут".

Обострано је изражено задовољство поводом успешне заједничке пројектне сарадње две земље, посебно у области инфраструктуре, где је Србија на врху листе земаља Централне и Источне Европе по броју реализованих и договорених пројеката.

Поред тога, поновљена је обострана спремност за даље јачање сарадње између две земље на пољу културе, просвете, науке и другим областима од обостраног интереса.