gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења Архива саопштења из 2014. године
понедељак, 22. децембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Србија председавајућa SEEGROUP у 2015. години
+ larger fontnormal font- Smaller font
natoМисија Републике Србије при НАТО преузела је председавање SEEGROUP (South East Europe Security Steering Group) на састанку који je, на нивоу амбасадора, одржан 16. децембра у Седишту НАТО у Бриселу.

SEEGROUP представља неформални и флексибилни форум за безбедносне и политичке консултације о темама од значаја за регион Југоисточне Европе, који окупља партнерске државе из региона Западног Балкана чланице НАТО као и западноевропске партнере НАТО.

На састанку су представљени резултати председавања Мисије Македоније при НАТО овим форумом у 2014. години. Амбасадор Миомир Удовички, шеф Мисије Републике Србије при НАТО у свом излагању, представио је приоритете српског председавања SEEGROUP и најавио да ће Акциони план председавања бити презентован током јануара наредне године.

Амбасадор Удовички посебно је истакао посвећеност Србије даљем унапређењу регионалне безбедносне сарадње и најавио да ће међу првим темама на агенди SEEGROUP у 2015. години бити приоритети председавања ОЕБС којим ће Република Србија такође председавати 2015. године.