gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења Архива саопштења из 2014. године
понедељак, 15. децембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио делегацију Сената Италије
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0006Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данасу куртоазну посету делегацију Сената Републике Италије којa борави у посети Народној скупштини Републике Србије.

У разговору са председником Одбора за политике ЕУ сенатором Ванином Китијем, сенаторима Пиетром Лиуцијем и Марчелом Галданијем, као и функционером Сената Ђованијем Бајокијем, констатован је висок ниво билатералних односа, а потврђена је и подршка Италије даљем процесу евроинтеграција Србије.

Сенатор Кити је истакао да је Резолуција о подршци Србије отварању преговарачких поглавља једногласно усвојена у Сенату. Најавио је интензивну сарадњу италијанског Сената и Парламента Србије, а посебно сарадњу одбора за ЕУ интеграције, посете ради стручног усавршавања, као и заједничке наступе у другим земљама ЕУ, у циљу промовисања будућег чланства Србије у ЕУ.

У домену мултилатералне сарадње констатовано је да је председавање Србије ОЕБС-у важно за потврђивање улоге Србије као фактора стабилности у региону.